2012-05-10 17:56:51• hírek • Póti Orsolya

A német nyelv - a nagy ötletek nyelve!

A vándorkiállítás országunk nagyvárosait már bejárta, és végre Szatmárnémetibe is elérkezett, azért, hogy felhívja a figyelmet az idegen nyelvek, főként a német tanulásának fontosságára.
A vándorkiállítás országunk nagyvárosait már bejárta, és végre Szatmárnémetibe is elérkezett, azért, hogy felhívja a figyelmet az idegen nyelvek, főként a német tanulásának fontosságára.

A Szatmár Megyei Német Demokrata Fórum és a Szatmár Megyei Múzeum szervezésében május 10-én kiállítás nyílt „Deutsch - Sprache der Ideen" (A német nyelv - a nagy ötleteknyelve) címmel. A kiállításon többek között jelen volt Josef Christoph Karl, Németország bukaresti nagykövetségének egyik munkatársa.

A vándorkiállítás országunk nagyvárosait már bejárta, és végre Szatmárnémetibe is elérkezett, azért, hogy felhívja a figyelmet az idegen nyelvek, főként a német tanulásának fontosságára, a nyelv szépségére és nem utolsó sorban technikai, gazdasági és tudományos hátterére.

A fotográfiai alkotásokat tartalmazó tárlat ünnepélyes megnyitójára csütörtök délután 15 órától került sor a Szatmár Megyei Német Demokrata Fórum rendezvénytermében, a Sváb Házban. A fotókat és a képeken szereplő gondolatokat főként a Johann Ettinger Német Elméleti Líceum és a Kölcsey Ferenc Főgimnázium diákjai nézegették a megnyitó előtt.

A kiállítást Johann Forstenheizler, a Szatmári Német Demokrata Fórum elnöke nyitotta meg, köszöntvén az egybegyűlteket különösképpen Josef Christoph Karlt, a Bukaresti Német Nagykövetség munkatársát és Ilyés Gyulát városunk polgármesterét.

Az elnök köszöntőbeszéde után a nagykövetség munkatársa vette át a szót, aki elsősorban a kiállítás jellegéről, céljáról beszélt. Mint kiderült a kiállítást a Bukaresti Német Nagykövetség, a DAAD és Goethe - Institut kezdeményezte és indította el a célból, hogy megcáfolja az olyan előítéleteket mint: „A német egy nehéz nyelv!", vagy „Ha már nem tanulsz németül gyerekkortól, akkor semmi esélyed arra, hogy jól beszéld a nyelvet!"

A kampány célja legfőképp az, hogy felébressze az itt élőkben - főként a diákokban - a német nyelv iránt való érdeklődést, illetve népszerűsítse a nyelvet. Ugyanis a német nyelv terjesztése kulcsfontosságú a Németországgal való kapcsolatok fenntartásának érdekében - úgy kulturális, mint gazdasági és politikai téren.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: